Aziatische tuin met de Ilex Crenata

Ilex Crenata

De Japanse hulst, ook wel bekend als de Ilex Crenata, is een ideale plant om de structuur van je tuin te ondersteunen. Hoewel de struik familie is van de hulst zoals wij die kennen, heeft hij een heel ander karakter. De blaadjes zijn minder sterk, de vruchtjes zijn niet goed te zien en de bloei is vrij onopvallend. De plant heeft iets weg van de buxus en wordt vaak gebruikt als alternatief voor deze haagplant.

Hoe onderhoud je de Ilex Crenata?

De Japanse hulst is een gemakkelijke plant, die zowel in de zon als in de schaduw goed groeit. Hij groeit sneller dan de buxus en is gemakkelijk te snoeien in de gewenste vorm. Enige beschutting is wel gewenst, omdat de kleine blaadjes aangetast kunnen worden door de wind. Ook houdt hij er niet van om vaak verplaatst te worden. Je kunt de Ilex Crenata het beste snoeien in het voorjaar en bij voorkeur niet in de volle zon, om te voorkomen dat de blaadjes verbranden. Wil je een strakke haag, dan kun je het beste in begin juni en in september snoeien. Wanneer je de plant bemest, zorg dan dat de wortels koel blijven en dat de grond niet te droog wordt.

Ook binnenshuis beleef je plezier aan de Japanse hulst

Vanwege de langzame groei van de plant is deze uitermate geschikt om als bonsai boompje te kweken. Om een mooie vorm te krijgen moet je de plant regelmatig terugsnoeien, zodat er een mooie, fijne vertakking ontstaat. Deze bonsai wordt veel gebruikt in een Japanse tuin, maar in het westen is het boompje populair om binnen neer te zetten. Hiervoor is het belangrijk het boompje in een koele ruimte te zetten. De Ilex Crenata is geschikt voor de rechtop groeiende cascadestijl.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>