Tips voor een mooie alchemilla mollis

De alchemilla mollis behoort tot de familie van de rozen. Het is een erg populaire plant met een mooie gele gloed. Het enige nadeel van deze plant is dat hij lastig te combineren is met andere bloeiende planten. Met rozen doet de plant het altijd goed, vooral met de gele rozen.

Alchemilla mollis Water geven

Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. Droogte kan de plant slecht verdragen. Met warm weer is het goed om de grond regelmatig nat te sproeien. Doe dit niet als de zon erop staat, de druppels op het blad kunnen in combinatie met de zon voor verbranding zorgen.

Omgeving
De alchemilla houdt het meest van een zonrijke plek of, als het niet anders kan, een plek half in de schaduw. Zorg ervoor dat na de bloei van de bloemen, de oude bloemen weg gehaald worden. De plant is erg goed in vermenigvuldigen, vooral op vochtige plaatsen, en zal dit dan ook zeker doen. Als je het leuk vind om veel alchemilla in de tuin te hebben, dan kan je ervoor kiezen om de oude bloemen te laten zitten. Je kan zelfs een nieuwe plant laten groeien en deze aan iemand cadeau geven.

alchemilla mollis alchemilla mollis

Verzorging van de alchemilla mollis

Helaas worden op den duur de bladeren van de plant minder mooi. Door tegelijk met de oude bloemen het blad weg te knippen, zal er weer nieuw blad ontstaan.  Dit blad zal er een stuk beter uitzien. Na het verwijderen van de eerste uitgebloeide bloemen zullen er weer nieuwe bloemen ontstaan. Deze hoeven na de bloei niet verwijderd te worden, het zaad uit deze bloemen is veel minder goed, waardoor er haast geen nieuwe planten zullen ontstaan.

 

Winter

De alchemilla is een vaste plant en zal daarom de winter overleven. Helaas is de plant niet wintergroen, wat betekent dat het zijn groene blad verliest. Gelukkig zal in het voorjaar de plant snel weer opkrabbelen.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>