Voer eenvoudig een auto in vanuit Duitsland

Een Duitse auto kopen is niet alleen leuk, maar financieel gezien ook nog eens heel voordelig. De kosten voor een auto importeren uit Duitsland blijven laag. Deels komt dit door het feit dat de auto’s over het algemeen goedkoper zijn dan in Nederland. Dit geldt niet alleen voor de occasions, maar ook voor de nieuwe auto’s. De occasions hebben vaak het voordeel dat ze veel minder kilometers op de teller hebben staan, omdat auto’s in Duitsland eerder van de hand worden gedaan. Dus een auto invoeren uit duitsland kan voor iedereen een goed idee zijn.

auto in vanuit Duitsland

BPM op een importauto

Wanneer je ervoor kiest om een Duitse auto te kopen, hoef je geen invoerrechten te betalen. Bij een nieuwe auto krijg je te maken met BTW, ga je voor een gebruikt model, met meer dan 6.000 kilometer op de teller en die minimaal een halfjaar op kenteken staat, dan hoef je geen BTW te betalen. Er komt echter nog wat meer bij kijken, zoals de BPM-berekening en de RDW-registratie. De BPM-berekening is voor iedere auto anders en het is daarom verstandig om goed kennis van zaken te nemen, zodat je niet tegen onnodige kosten aanloopt bij het importeren van een auto uit Duitsland. De RDW-registratie is nodig om legaal in Nederland te kunnen rijden. Om dit te doen, is het namelijk nodig dat de auto over een Nederlands kenteken beschikt. Een expert zal je alles kunnen vertellen over de kosten van het importeren van een auto uit Duitsland en weet ook alles over de actuele regelgeving. Daarom nemen veel mensen een expert in de arm te nemen bij het importeren van een auto zoals Easy import.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>